SEBALDA NŐVÉR DÍJ

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

A Magyar Kórházszövetség és a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház

pályázatot hirdet a 2019. évi

SEBALDA NŐVÉR DÍJ

odaítélése céljából

A díjról:

A díj Sebalda Nővérről került elnevezésre, aki a betegek ápolásának szentelte életét, mint okleveles betegápoló az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek rendjében. Sebalda Nővér a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház jogelődjénél, a győri Szentháromság Kórházban teljesített szolgálatot, ahol 1945. március 20-án bombatámadás következtében megsebesült, majd röviddel később elhunyt.

A díjjal azon egészségügyi szakdolgozó munkája kerül elismerésre, aki az ápolói munkát hivatásának tekinti és azt kiemelkedő színvonalon végzi.

A díjat évente egy alkalommal adják át. A díjazott 100.000 Ft pénzjutalomban, elismerő oklevélben és Sebalda Nővér Emlékéremben részesül. A díjazott a beérkezett javaslatok alapján a Sebalda Nővér Emlékére Létrehozott Díj Kuratóriumának tagjai által kerül kiválasztásra.

A kitüntetésre minden egészségügyi intézmény egy javaslatot tehet. A Sebalda Nővér Díjra javasolt személy A/4 oldal terjedelmű részletes méltatással jelölhető. A jelölést 2019. június 22-ig elektronikusan lehet eljuttatni a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Ápolási Igazgatására (apolasit@petz.gyor.hu).

A Sebalda Nővér Díj 2019. augusztus 22-24. között megrendezésre kerülő Egészségügyi Szakdolgozók 50. Országos Kongresszusán, Debrecenben kerül átadásra.